1980-ban született Kiskunhalason.

Fotóriporter, dokumentarista fotográfus. 2003-tól a lap bezárásáig a Népszabadság munkatársa, 2016 végétől a Manager Magazin és a Világgazdaság fotográfusa. Napilapos munkája mellett sok időt szán a személyes anyagai elkészítésére, elsősorban az emberre és környezetére koncentrálva, legyen szó akár egy társadalmi problémáról, akár hétköznapi történetekről.  Hosszabb távon, akár évekig is foglalkozik egy-egy témával.

Kétszeres China International Press Photo Contest nyertes illetve Pictures of the Year International (POYi), NPPA Best of Photojournalism, Prix International de la Photographie, PDN, Ringier Photo Award, iPhone Photography Awards, Kolga Tbilis Photo Award és FCBarcelona Photo Award díjazott fotográfus, munkáival számos külföldi és magyarországi elismerés mellett 32 alkalommal nyert díjat a Magyar Sajtófotó Pályázaton, közöttük kétszer a MÚOSZ Nagydíját, 5 alkalommal a Munkácsi Márton díjat a legjobb kollekcióért, három alkalommal a 30 év alatti, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter díját, és kétszer a legjobb hírképért járó Escher Károly-díjat. 2009 és 2012 között Pécsi József Ösztöndíjas, kétszer kapott NKA ösztöndíjat illetve 2012-ben Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat. 2013-ban Népszabadság-díjat, 2015-ben Hemző Károly-díjat kapott. Számos egyéni és csoportos kiállítás mellett háromszor állított ki a Magyar Fotográfusok Házában, a Mai Manó Galériában.

Tagja a MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztály elnökségének, a Magyar Fotográfusok Társaságának és egyik alapítótagja a Pictorial Collective-nek.

www.simonmoricz.com

 

SÁRVIDÉK

 

MENEKÜLTVÁLSÁG

 

ŐRZÖTT SZÁLLÁS

A VÖRÖSISZAP KATASZTRÓFA EGY ÉVE 2010-11

KILAKOLTATÁSI KÍSÉRLET

 LONGCHAMP, PÁRIZS